Tuesday, 25 September 2018

My Income on Paypal

My Online income
Masih terdapat orang yang takut akan scammer, itulah punya yang menyebabkan kita gagal dalam memperoleh pendapatan. So...disini bro nak kongsikan cara hasil sebenar bro. Memang tidak banyak, tetapi hasil daripada sumber yang sah. Bagaimanakah caranya?

Terutama sekali anda perlulah mempunyai akaun Paypal dan Bigpay kad kredit  prepaid.
Dapatkan ganjaran RM10 apabila anda daftar kad kredit prepaid by Tune Money dengan menggunakan kod
ZDHZNPV8NA

Nak shopping online
Nak tiket Airasia murah
✔️Umur 18 tahun
Kad kredit.
Gaji tahunan kurang RM30K
Slip Gaji
Nama Blacklist
Jangan Risau BigPay kan ada

1.Download APPS BigPay☝️ and Register
2.Reload RM20 ke dalam akaun Bigpay anda melalui app bigpay dan Maybank2u atau online banking
3.Activate Card setelah anda menerima melalui kurier berdaftar.

Seterusnya join lah mana-mana Affiliate Marketing daripada website yang sah seperti BigPay, Booking.com, EasyStore dan banyak lagi. Semua ini adalah refer and earn. Anda dibayar komisen kerana viral produk tersebut atau kongsi review yang ikhlas dan benar daripada produk yang anda guna. So setelah pembeli atau pelanggan membuat bayaran kepada syarikat e-commerce tersebut dan anda akan menerima komisen tersebut mengikut perjanjian yang telah pun ditetapkan.

Nak join Affiliate tak reti!!!

Senang je....

Scroll down ke bahagian paling bawah website setiap e-commerce ada perkataan Affiliate so...tunggu apa lagi join la kat situ .Lihat gambar rajah berikut.


So abaikan yang lain..Jangan anda pula yang suka membeli...tetapi jika membeli sebagai orang yang buat Review produk tiada masalah, lagi baik...orang akan percaya jika anda benar dan buktikan cara produk tersebut. 
Lihat YouTube contoh saya buat produk review... silalah subscribe dan komen ye untuk kongsi ilmu agar bertambah dan support saya untuk buat lagi banyak produk review...

Produk ni saya beli dan saya buat review dan letakkan link Affiliate saya di  YouTube description.

"SELAMAT BERUSAHA SEHINGGA BERJAYA"

Sunday, 22 April 2018

10 STEPS TO MARKETING

Ayat IKLAN tarik ahli join affiliate (contoh je, sila ubah suai ikut apa yg nak ingin marketing)

LANGKAH

1.Ayat iklan :(cerita ringkas atau gambaran imej sebenar) #jangan memperdayakan client




Sila taip Info jika ingin tahu bagaimana jana pendapatan
Atau PM
atau tinggalkan Nombor phone anda
(tunggu sehingga client reply..bila dah reply bawa client ke personal mesej)

2.Suai kenal dulu dan kenalkan diri anda:

Salam perkenalan sis/abg/tuan/puan
Kalau tak dipecah ruyungnya manakan dapat sagunya..bertindaklah dari sekarang, nanti masa depan mesti lebih teruk kan ??
Jgn risau, Inshaallah saya akan bantu sis/abg/tuan/puan

3.Masukkan info ttg produk anda dan testimonial serta income *jgn lupa
*** jangan terlalu bnyk dan panjang cukup setakat clients nak tahu dan confident (JIKA dapat jadikan diri sebagai bukti testimonial...(time pick up line)

4. Infokan ttg promosi :
Anda berminat? zero fee...kita kongsi
(tunggu sehingga pelangan reply)

5.Ucapan Penghargaan. Jika ada reply ataupun sebaliknya:
Jika tidak reply : **Terima kasih ingin mengetahui ttg produk (nama produk)...berhenti disini dahulu client mungkin x berminat
Jika client respon positif teruskan step seterusnya....

6.Cara Layan Customer join:

Terima Kasih kerana berminat,

Sertakan sekali details tuan/puan ya untuk mudahkan kami 
Nama penuh:
No. Phone:
email:
(☝️MAKLUMAT UNTUK BINA DATABASE CLIENT dalam dunia biznes maklumat inilah yg paling bernilai tak kira syarikat besar atau kecil)

8. Masukkan pujian/ penghargaan:
**Tak sabar tengok anda berjaya mcm saya

9.Tunjukkan sifat mengambil berat ttg ahli:
Sekiranya ada apa2 soalan, apa sahaja, bila2 masa sahaja,
Whatsapp sy ya dear, jika brg dah sampai tlg inform sy
Semoga kita semua dirahmati..

10.Buat Follow up clients:
Tanya khabar dapatkan feedback dan buatkan jalinan perniagaan supaya mereka stay lagi..
(Create Close Group Sosial media dgn client ) supaya jika ada produk baru atau promosi untuk di kongsi
"KITA BELAJAR dan KONGSI ILMU "
"Semakin besar team anda semakin berjaya anda hasil income"

Monday, 16 April 2018

AFFILIATE LINK PROCESS

Bagaimana proses affiliasi berlaku?

Berikut adalah proses mudah affiliate :

1. Pelawat akan klik link affiliate anda. (rujuk pada akaun affiliate anda- link ini unik, iaitu khas untuk anda sahaja) klik Lifestraw untuk lihat produk ini sebgai contoh.

2. IP pelawat anda akan direkodkan, dan cookies akan ditanam di dalam browser pelawat tersebut.

3. Pelawat akan melawat laman web contoh seperti ini LifeStraw dan memilih produk pilihan mereka.

4. Jika pelawat membuat tempahan dan pembayaran, (tempahan tidak semestinya pada waktu yang sama-mungkin pelawat akan datang lagi sekali untuk membeli-IP dan cookies telah direkodkan ke komputer/gadjet mereka tanpa had masa), dan setelah pembayaran disahkan, anda akan layak mendapat komisen untuk setiap jualan yang berlaku.

Saturday, 14 April 2018

PAYMENT RECEIVED IN PAYPAL ACCOUNT

Saya nak kongsi income sebagai Affiliate Marketer sewaktu saya sedang melancong. 

"SIKIT-SIKIT LAMA-LAMA JADI DUIT" 

setelah tolak FEE PayPal inilah bakinya untuk 11 April 2018


...beginilah cara saya dapatkan income melancong tanpa guna duit sara hidup harian atau JIMAT simpan duit sebab nak melancong Luar negara.

Bagaimana caranya?

Anda boleh memperkenalkan produk review seperti :

Pioneer EasyStore
Booking.com

dan banyak lagi....

Wednesday, 4 April 2018

DROPSHIP

Dropship merupakan cara pedagangan produk di alaf globalisasi yang kurang berisiko kepada pembeli dan juga pembekal dalam erti kata lain produk akan disimpan oleh pembekal atau pengilang.

Apabila penjualan atau pesanan produk berlaku ejen "DROPSHIPakan memaklumkan pembekal atau pengilang yang barangan tersebut telah pun dijual atau di pesan, maka ejen Dropshid akan menerima habuan dalam bentuk komisen ataupun sebarang perjanjian yang telah dimetrai oleh kedua belah pihak.

Anda ingin menjadi DROPSHIP ?

atau anda boleh belajar pemasaran melalui Dropship

Sudah menjadi ejen DROPSHIP, tapi tak tahu nak mengunakan ayat power sebagai DROPSHIP.

Di sini kami ingin kongsikan rahsia 30 jenis ayat-ayat power sebagai ejen DROPSHIP

contoh sebahagian ayat-ayat power

PENAT BEKERJAYA
********************
  • Waktu ibadah kelaut
  • Keluar  kerja bulan balik juga bulan!!!
  • Tiada masa bersama keluarga tersayang!!!
  • Anak - anak membesar tanpa disedari!!!
  • Waktu bersenam pun dah terbenam
  • Masuk Gaji pagi habis petang

JOM BERIBADAH DENGAN SELESA
JOM BINA KELUARGA BAHAGIA
JOM HARGAI MASA BERSAMA KELUARGA
BIARKAN DUIT BUAT KERJA UNTUK ANDA

Bekerja bila-bila masa setelah anda selesai tugas harian untuk keluarga dan di mana-mana sahaja tetapi poket tebal..MASYUK!!!!.....

  • TERHAD 50 orang sahaja yang layak menjadi dropship kami dengan komisyen + reward + extra reward!


Berminat!!! Dapatkan SEGERA e-book copywriting ini dengan harga TAWARAN terhad HANYA RM20 shj!!!

WhatsApp (AYAT DROPSHIP)(NAMA) ke 01118767760


Tuesday, 3 April 2018

IMPRESSION TECHNIC IN ADVERTISING

Apakah "IMPRESSION"?

Impression (gambaran) dalam bahasa mudah adalah kekerapan pengiklanan  produk atau servis kepada pengguna atau pembeli. Fungsinya adalah untuk menetapkan berapa kerapkah iklan anda akan di tayangkan kepada pengguna atau pembeli.

Secara puratanya penggunaan "IMPRESSION" dalam pengiklanan adalah merujuk kepada kesesuaian masa yang ideal. contoh setiap 10-15 minit satu iklan akan di siarkan. Panjang durasi iklan tidak melebihi 0.5-2 minit.

Kita boleh lihat berapa kerapkah iklan di televisyen disiarkan dalam tempoh 1 jam siaran drama atau tv show. Maka disinilah kaedah penetapan "IMPRESSION" untuk iklan di televisyen berlaku.

Manakala, kaedah yang sama juga, digunakan oleh pengiklan di Youtube, Facebook, Blog, Bing, Google adword dan dsb.

Selain itu, pencipta permainan video mobil pula, mereka menukarkan kaedah iklan kepada  "WIN WIN SITUATION", dimana iklannya akan disiarkan dengan berkala dan syaratnya mesti ditonton  oleh pemain video game selama 20 saat durasi atau lebih. Tujuannya adalah untuk menarik perhatian pemain video game supaya melihat iklan tersebut. Kaedahnya adalah "IMPRESSION" berkala dengan menggunakan "SINGLE VIDEO ADS"dimana PENCIPTA mendapatkan keuntungan daripada iklan tersebut, manakala PENGIKLAN mendapatkan jumlah penonton dan PEMAIN pula mendapat kredit atau token untuk permainan tersebut.

Saturday, 31 March 2018

Search Engine Optimization (SEO)

Apa itu SEO?

Dalam bahasa mudah "SEO" adalah enjin carian pemasaran.  Ianya merupakan enjin carian  memudahkan pencarian pautan laman web kompeni atau individu. SEO akan memproseskan untuk paparan halaman utama (Ranking Page), iaitu 10 senarai pautan laman web paling teratas di  halaman utama enjin carian seperti YouTube, google, yahoo, bing dsb.

SEO mencari laman web paling popular berdasarkan "KEY WORDS", "UPDATING CONTENT FREQUENTLY" dan "DESIGN THE SITE". Justeru itu, sebagai Internet Marketer anda perlu menggunakan teknik ini dengan meletakkan kata kunci yang betul tepat dan mudah serta sentiasa kemaskini maklumat, info atau bahan.

My Income on Paypal

My Online income Masih terdapat orang yang takut akan scammer, itulah punya yang menyebabkan kita gagal dalam memperoleh pendapatan. So....